'Feyenoord aast op Skov Olsen'

'Feyenoord zet hoog in: Deens international moet overkomen van Club Brugge'

30 augustus om 12:43
Laatste update: 30 augustus om 14:00

Feyenoord heeft zich officieel gemeld voor Andreas Skov Olsen. Dat meldt 1908.nl. De Deen moet de nieuwe rechtsbuiten worden in De Kuip. 

In de zoektocht naar een nieuwe rechtsbuiten is Feyenoord uitgekomen bij Skov Olsen. Volgens het doorgaans goed ingevoerde 1908 melden de Rotterdammers zich binnen afzienbare tijd bij Club Brugge met een concrete aanbieding. Dennis te Kloese en co. hopen de 24-jarige aanvaller voor de langere termijn vast te leggen. Skov Olsen heeft nog een contract tot medio 2026 in Brugge. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt geschat op maar liefst achttien miljoen euro. Dat zal Feyenoord vermoedelijk niet gaan betalen.

Skov Olsen is opgeleid door het Deense FC Nordsjaelland en maakte in de zomer van 2019 voor zes miljoen euro de overstap naar Bologna. Na 2,5 jaar in Italië zocht de Deen zijn heil in België. Club Brugge nam de aanvaller voor 6,4 miljoen euro over en in de Jupiler Pro League kwam de linkspoot tot bloei. In 102 wedstrijden voor de Bruggelingen scoorde hij 43 keer. Ook gaf de aanvaller 24 assists. Voor Denemarken kwam Skov Olsen al 33 keer uit. Acht keer scoorde hij voor de nationale ploeg van Denemarken.

Het was al bekend dat Feyenoord tijdens de laatste dagen van de transfermarkt nog op zoek zou gaan naar een rechtsbuiten. Na het vertrek van onder meer Yankuba Minteh en Alireza Jahanbakhsh én de blessure van Calvin Stengs is die positie dunbezet. Ibrahim Osman kwam eerder op huurbasis over van Brighton & Hove Albion. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!