Kraay over Rijkhoff en Brobbey bij Ajax

Kraay: 'Hij moet bij Ajax zijn vinger opsteken: ik wil verhuurd worden'

30 augustus om 10:45

Voor Julian Rijkhoff is het verstandig om in de slotdagen van de transferperiode verhuurd te worden, meent Hans Kraay junior. De negentienjarige aanvaller is na de komst van Wout Weghorst de vierde spits bij Ajax.

Ajax presenteerde donderdag Weghorst, die tot medio 2026 heeft getekend. Technisch directeur Alex Kroes gaf aan dat vier spitsen niet te veel is, maar Kraay heeft daar zijn bedenkingen bij. "Weghorst, Brobbey, Akpom... Dat zijn geen koekenbakkers. Rijkhoff, die komt er niet meer aan", zegt hij bij Voetbalpraat op ESPN. "Rijkhoff moet zijn vinger opsteken: ik wil verhuurd worden. Er is voor hem niets te halen."

"In principe zou hij vlieguren kunnen maken bij een leuke Eredivisie-club", vult Marciano Vink aan. "Er is een aantal clubs die op zoek zijn naar een spits, of die op het moment een spits hebben over wie gezegd wordt: gaan we het daar een heel of half seizoen mee redden?" Wanneer Rijkhoff niet elders gestald kan worden, ziet Vink een alternatief. "Hij heeft de leeftijd om bij Jong Ajax te spelen. Dat heeft hij al gedaan."

Kraay vermoedt dat er frictie gaat ontstaan bij Ajax, nu er vier spitsen onder contract staan. Trainer Francesco Farioli stelde donderdagavond na het bereiken van de competitiefase van de Europa League daarentegen dat hij niemand meer kwijt wil. "In een euforische bui kan Farioli wel zeggen dat hij van alle vier houdt. Maar denk jij dat Brobbey op zijn verjaardag komt, als hij vier weken niet gespeeld heeft?"