Bakker op huurbasis van Atalanta naar Lille

Update: Bakker verlaat Atalanta tijdelijk en treft Feyenoord in Champions League

30 augustus om 23:15
Laatste update: 30 augustus om 23:15

Mitchel Bakker gaat terugkeren naar Frankrijk. De 24-jarige vleugelverdediger verlaat Atalanta Bergamo tijdelijk voor een huurperiode bij Lille OSC, meldt De Telegraaf.

Bakker speelde tussen 2019 en 2019 bij Paris Saint-Germain en zal ook dit seizoen in de Ligue 1 te zien zijn. De linksback slaagde er niet in bij Atalanta een vaste basiskracht te worden, waardoor alle partijen naar een oplossing hebben gezocht. Lille, tegenstander van Feyenoord in de competitiefase van de Champions League, biedt uitkomst en neemt Bakker voor één seizoen over van de Italiaanse club.

Deze vrijdag wordt Bakker, die onderweg is naar Frankrijk, medisch gekeurd door Lille. In Italië en Frankrijk sluit de transfermarkt in de nacht van vrijdag op zaterdag, waardoor er enige haast geboden is om de huurdeal af te ronden.

Atalanta nam Bakker vorig jaar voor 9,5 miljoen euro over van Bayer Leverkusen. In zijn eerste seizoen in Italië kwam hij tot 22 officiële wedstrijden. Met Atalanta legde Bakker beslag op de Europa League-eindzege, door zijn oude club Leverkusen in de finale te verslaan.

Update: Mitchel Bakker heeft zijn overstap naar Lille afgerond. De linksback komt op huurbasis over van Atalanta Bergamo. In Frankrijk gaat Bakker concurreren met voormalig FC Groningen-speler Gabriel Gudmundsson. De ex-Ajacied gaat met Lille ook de Champions League in en treft daarin onder meer Feyenoord.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: