Ajax kent tegenstanders in Europa League

Ajax kent Europa League-tegenstanders: Amsterdammers treffen Lazio

30 augustus om 13:26
Laatste update: 30 augustus om 14:11

Ajax neemt het in de nieuwe competitiefase van de Europa League op tegen Slavia Praag en SS Lazio. De Amsterdammers werden verder onder meer gekoppeld aan Real Sociedad, zo wees de loting in Monaco vrijdag uit.

Ajax rekende donderdag in de play-offs af met de Poolse kampioen Jagiellonia Bialystok en verdween daardoor een dag later in de koker, net als FC Twente en AZ. Ook de Europa League kent echter niet langer een groepsfase, maar één groot competitieformat met 36 teams. Daarin treft Ajax acht tegenstanders, waarvan vier thuis en vier uit.

De ploeg van Francesco Farioli zat in Pot 1 en was daardoor al snel aan de beurt tijdens de loting, die nu door een supercomputer wordt verricht. Ajax mag zich opmaken voor clashes met Lazio en Slavia Praag. Verder wacht een duel met Galatasaray in de Johan Cruijff Arena en reist Ajax af naar Turkije voor een wedstrijd tegen Besiktas. 

Er staan verre uitwedstrijden voor Ajax op het programma. De Amsterdammers reizen af naar Azerbeidzjan, waar Qarabag de tegenstander is, en Letland voor een duel met RFS.

Ajax treft zodoende uit elke pot twee opponenten. Ploegen uit hetzelfde land konden elkaar nog niet treffen, tenzij dat niet anders kon. De eerste speelronde in de Europa League wordt afgewerkt op 25 en 26 september. Vervolgens loopt de competitiefase tot 30 januari 2025. 

De loting van Ajax
Slavia Praag (A)
SS Lazio (H)
Maccabi Tel Aviv (H)
Real Sociedad (A)
Galatasaray (H)
Qarabag (A)
Besiktas (H)
RFS (A)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)