Ajax wint en gaat naar Europa League

Ajax beleeft wederom zorgeloze avond en plaatst zich voor Europa League

29 augustus om 21:52

Ajax heeft zich kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De Amsterdammers hadden ook in de return geen kind aan Jagiellonia Bialystok, dat ditmaal met 3-0 over de knie werd gelegd.

Ajax bleek vorige week al een paar flinke maten te groot voor de Poolse kampioen (1-4) en dat was in de Johan Cruijff Arena niet anders. In de bijzonder eentonige wedstrijd speelde alles zich af op de helft van Jagiellonia, maar de ploeg van trainer Francesco Farioli speelde in een te laag tempo om het krachtsverschil snel in de score uit te drukken. Toch klonk er al snel massaal gejuich, toen de glunderende Wout Weghorst op de grote schermen verscheen.

Van de wedstrijd viel lange tijd een stuk minder te genieten voor de Ajax-fans. Steven Bergwijn had de score kunnen openen na een goede aanval, maar hij vond de doelman op zijn weg. Enkele minuten later ging dat Kian Fitz-Jim beter af. Na een Poolse doeltrap veroverde de middenvelder zelf de bal, waarna hij weer werd aangespeeld door Bergwijn en via de binnenkant van de paal raak schoot. Ajax ging zodoende toch nog met een voorsprong rusten.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Ajax had niets te duchten van Jagiellonia, maar het tempo lag te laag om de opponent echt op de pijnbank te leggen. Pas na 64 minuten viel de 2-0. Kenneth Taylor rondde af nadat ook Jordan Henderson en Brian Brobbey goed werk leverden. Die laatste maakte er zelf 3-0 van door uit een lastige hoek raak te prikken.

Farioli greep de voorsprong aan om wat nieuwe gezichten voor te stellen aan de supporters. Jorthy Moko en Daniele Rugani maakten hun debuut voor de Amsterdammers. Ajax speelde het duel probleemloos uit en kan uit gaan kijken naar de Europa League-loting van vrijdag. De club is bovendien verzekerd van de nodige welkome miljoenen.