'Chelsea doet twee keepers van de hand, maar houdt er zeven (!) op loonlijst'

'Chelsea doet twee keepers van de hand, maar houdt er zeven (!) op loonlijst'

29 augustus om 14:03
Laatste update: 29 augustus om 14:58

Chelsea neemt afscheid van Kepa Arrizabalaga en Djordje Petrovic. Het tweetal wordt verhuurd aan respectievelijk Bournemouth en Strasbourg, maar blijft verbonden aan de Londense club. Chelsea houdt daardoor zeven (!) doelmannen op de loonlijst.

Chelsea verzekerde zich eerder deze week van een bijzondere transfer. De negentienjarige Mike Penders kwam voor twintig miljoen euro over van KRC Genk, tekende tot en met 2032 in Londen en werd de zevende doelman op de loonlijst van de Londenaren. Chelsea laat hem echter eerst nog een seizoen op huurbasis vlieguren maken bij zijn oude club.

Fabrizio Romano maakt duidelijk dat Chelsea nog twee doelmannen tijdelijk van de hand gaat doen. Bijzonder is dat beide sluitposten óók eerst bijtekenen alvorens ze naar hun tijdelijke adres vliegen. De eerste vertrekker is Kepa, wiens transfer al bevestigd is door Chelsea. De Spanjaard zal komend seizoen op huurbasis voor Bournemouth uitkomen. Bij de deal is geen optie tot koop beklonken, waardoor Kepa volgende zomer sowieso terugkeert bij The Blues.

Naast Kepa, neemt Chelsea voorlopig ook afscheid van Petrovic. De deal is volgens Romano officieel beklonken en de doelman gaat komend seizoen spelen bij het Franse Strasbourg.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)