Chelsea haalt met Penders van GEnk zevende (!) keeper binnen

Chelsea haalt met Belgische tiener zevende (!) keeper binnen voor 20 miljoen euro

27 augustus om 12:10

Chelsea heeft zich dinsdag verzekerd van de volgende aanwinst. De negentienjarige Mike Penders komt over van KRC Genk, tekent tot en met 2032 en kost zo'n twintig miljoen euro.

Penders verhuist over een jaar naar Engeland: Chelsea laat hem eerst nog een seizoen op huurbasis vlieguren maken bij Genk, waar de talentvolle in juli zijn professionele debuut maakte. Penders staat te boek als een van de grootste keeperstalenten van Europa.

Dertien jaar geleden maakte Thibaut Courtois dezelfde stap van Genk naar Chelsea, dat toen negen miljoen euro betaalde. De rest is geschiedenis: de Belg won alles wat er te winnen valt bij Atlético Madrid, Chelsea en Real Madrid.

Met een transfersom van twintig miljoen euro is Penders in één klap de duurste doelman van België. Hij is de tweede keeper die Chelsea deze zomer heeft aangetrokken. Filip Jörgensen (22) kwam voor 24 miljoen euro over van Villarreal en tekende voor zeven seizoenen.

Met Robert Sánchez, Djordje Petrovic, Kepa Arrizabalaga, Marcus Bettinelli en Lucas Bergström staan er nóg vijf keepers onder contract op Stamford Bridge. Kepa zou op weg zijn naar AFC Bournemouth.