Atlético Madrid zit achter Amrabat aan

'Amrabat krijgt keuze: concurrentie voor Fenerbahçe in strijd om middenvelder'

29 augustus om 11:55
Laatste update: 29 augustus om 14:54

In navolging van Fenerbahçe zit ook Atlético Madrid achter Sofyan Amrabat aan. Volgens diverse Italiaanse media willen Los Colchoneros de 28-jarige middenvelder van Fiorentina overnemen.

De transfermarkt sluit in de topcompetities van Europa vrijdag, waardoor een snelle climax voor de hand ligt. Fenerbahçe, met trainer José Mourinho, staat op pole position om Amrabat in te lijven, maar de avances van Atlético mogen niet onderschat worden. Het contract van de middenvelder loopt na dit seizoen af, waardoor Fiorentina naar verluidt openstaat voor een verkoop.

Atlético's interesse kan de dynamiek in de ontwikkelingen veranderen, schrijft transferspecialist Gianluca Di Marzio. De verwachting is dat Fiorentina de prijs opdrijft om zo het onderste uit de kan te halen. Het is de vraag wie verder wil gaan voor Amrabat: Fenerbahçe of Atlético. De Turkse topclub wil de international van Marokko voor twee miljoen euro huren en hem volgend jaar verplicht overnemen voor twaalf miljoen euro. Fiorentina lijkt te mikken op meer en dus is het afwachten of Atlético met een betere aanbieding komt.

Amrabat werd vorig seizoen uitgeleend aan Manchester United. Zijn periode op Old Trafford werd niet wat beide partijen ervan gehoopt hadden. Dit seizoen speelde Amrabat al twee keer negentig minuten voor Fiorentina in de Serie A.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!