Luijckx ziet in Berghuis man die alles creëert bij Ajax

Luijckx ziet forse aderlating voor Ajax: 'Hij is de man die alles creëert'

29 augustus om 08:06

Kees Luijckx denkt dat Ajax nog altijd een specifieke speler moet halen voor het sluiten van de transferwindow. De analist ziet dat alles bij de Amsterdammers om Steven Berghuis draait en hij hoopt dat de club nog een gedegen back-up voor hem haalt.

"Fantastisch dat Wout Weghorst komt, maar een extra creatieve speler is denk ik nog steeds één van de prioriteiten van Ajax. Hij hoeft niet van het niveau van Berghuis te zijn, maar wel iemand die daar in de buurt komt", luidt de conclusie van Luijckx bij Voetbalpraat van ESPN.  "Vorige week was dat heel duidelijk tegen de Polen, hij is de man die alles creëert. Spelers om hem heen gaan altijd lopen als hij de bal heeft."

Een tweede creatieveling is volgens Luijckx hetgene dat Ajax duidelijk nog mist. "Je hebt Kristian Hlynsson, Kenneth Taylor heeft ook wel wat creatiefs en Kian Fitz-Jim misschien, maar voor de rest zie ik dat niet. Zoiets heeft ook wel tijd nodig als je zo’n speler haalt. Teamgenoten moeten dan ook gaan lopen wanneer hij de bal heeft. Bij Berghuis doen ze dat al."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!