Berghuis ontbreekt bij Ajax tegen Jagiellonia Bialystok

Tegenslag voor Berghuis, Farioli deelt nieuws over Brobbey voor return

28 augustus om 14:37
Laatste update: 28 augustus om 15:12

Ajax-trainer Francesco Farioli kan in de return tegen Jagiellonia Bialystok opnieuw niet beschikken over Steven Berghuis. De linkspoot is geblesseerd geraakt tijdens de training en het is nog niet bekend hoe lang hij eruit ligt. Wel geeft Farioli een positieve update omtrent Brian Brobbey.

Op de persconferentie in aanloop naar het duel met Jagiellonia Bialystok wordt Farioli gevraagd naar de fitheid van zijn spelers. "Ávila is, zoals jullie weten, lange tijd uitgeschakeld. Kaplan gaat morgen weer beginnen op het trainingsveld met een individueel programma. Hlynsson en Fitz-Jim zijn beiden terug bij het team en zullen onderdeel zijn van de wedstrijdselectie", begint Farioli. "Gisteren zijn we helaas Berghuis kwijtgeraakt na een tik tijdens de training. Zijn blessure zal onderzocht worden, maar zal sowieso niet bij de wedstrijdselectie zitten."

Vervolgens wordt Farioli gevraagd naar de ontwikkeling van Brobbey en Bergwijn, die voorzichtig worden gebracht door de technische staf. "Hun fitheid wordt steeds beter. Er zijn nog steeds wat individuele spelers die aandacht nodig hebben, maar we zitten op de juiste weg", aldus de Italiaan. "Brobbey gaat morgen starten in de spits. Hij is een belangrijke speler voor het team met belangrijke kwaliteiten. We moeten er alles aan doen om hem zo snel mogelijk volledig fit te krijgen."

Donderdagavond staat de return tussen Ajax en Jagiellonia Bialystok op het programma. Vorige week boekten de Amsterdammers een overtuigende 1-4 overwinning in Polen. In de Johan Cruijff ArenA moet plaatsing voor de groepsfase van de Europa League worden veiliggesteld.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!