'Pols zette streep door transfer Bijlow'

AD doet boekje open over afketsen Bijlow-vertrek: 'Daar viel Southampton over'

28 augustus om 12:02

Southampton viel over de pols van Justin Bijlow bij de medische keuring van de doelman. In het verleden speelde dat lichaamsdeel de sluitpost van Feyenoord weleens parten. Dat is waarom de transfer uiteindelijk niet plaatsvond, meldt het Algemeen Dagblad.

Het verhaal is bekend: Bijlow verloor de strijd om de plek onder de lat bij Feyenoord van Timon Wellenreuther. Daarom voelde de keeper zich 'in het belang van zijn carrière' genoodzaakt te vertrekken bij de Rotterdammers. Alle seinen stonden op groen voor een transfer naar Southampton, maar uiteindelijk gooide de medische keuring roet in het eten.

Dat heeft volgens het AD alles te maken met de pols van de sluitpost. Dat is het lichaamsdeel wat Bijlow in het verleden meermaals parten heeft gespeeld. 'Maar wie de doelman afgelopen zomer in Duitsland tijdens het EK en de afgelopen weken bij Feyenoord zag trainen, zag allerminst een speler met fysieke ongemakken', klinkt het. Dat maakte Bijlow zelf ook duidelijk via Instagram. "Ik ben volledig fit en ik word hierdoor niet belemmerd."

Door de afgeketste transfer keerde Bijlow al snel weer terug bij Feyenoord. De sluitpost doorliep de jeugdopleiding bij de Rotterdammers en had het in eerste instantie erg moeilijk met zijn vertrek. Bijlow heeft nog een contract tot medio 2026 in De Kuip.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!