Derksen en Van der Gijp over Bergwijn

Derksen snapt niets van 'bezopen' Ajax-salaris Bergwijn: 'Er is maar één optie...'

28 augustus om 11:29

René van der Gijp en Johan Derksen vinden dat Ajax nog deze transferperiode afscheid moeten nemen van Steven Bergwijn. Volgens Derksen is het 'bezopen' dat de aanvaller zoveel verdient in Amsterdam. Bovendien kan hij nog een behoorlijke transfersom opleveren.

Het is een publiek geheim dat zowel Ajax als Bergwijn tegen de juiste voorwaarden openstaan voor een vertrek uit Amsterdam. Van der Gijp weet wel wat hij zou doen als hij de touwtjes in handen had bij Ajax. "Laten gaan!", klinkt het bij Vandaag Inside. "Weg doen, laat lopen. Hij verdient veel te veel geld ook."

Bergwijn verdient naar verluidt vijf miljoen euro per jaar bij de Amsterdammers. Derksen zijn mond valt open als hij dat hoort. "Bezopen", concludeert de oud-voetballer over de beslissing van Ajax om de aanvaller zo’n salaris te bieden. "Dat hebben ze hem zelf aangeboden. Hij zat natuurlijk bij Tottenham Hotspur, dan zit je in die loonschaal."

Volgens Derksen moet Ajax alles op alles zetten om de aanvaller te verkopen deze transferperiode. De journalist verwacht niet dat de grote clubs zich gaan melden voor de aanvaller. "Er is maar een optie: Turkije, Griekenland of de zandbak. Een serieus land neemt hem niet meer."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!