'Ajax neemt verlies op Bergwijn'

'Ajax neemt miljoenenverlies op de koop toe, Bergwijn is 'blok aan het been''

27 augustus om 12:56
Laatste update: 27 augustus om 14:08

Steven Bergwijn is een 'blok aan het been' voor Ajax. Dat is de conclusie die wordt getrokken door het Algemeen Dagblad. De aanvaller werd voor een recordbedrag naar Amsterdam gehaald om hem twee jaar later te kunnen verkopen met een winst die Alex Kroes en co. inmiddels op hun buik kunnen schrijven.

Ajax betaalde in de zomer van 2022 een recordbedrag van 31,25 miljoen euro om Bergwijn over te nemen van Tottenham Hotspur. Het plan van de Amsterdammers was duidelijk: na een paar titels, gestuwd door goede statistieken in de Eredivisie, moest de aanvaller voor een nog hoger bedrag weer worden verkocht aan een topclub. Inmiddels neemt Ajax de nodige miljoenen verlies op Bergwijn op de koop toe, aldus het AD.

Dat heeft alles te maken met de tegenvallende prestaties van de aanvaller en de nodige barsten in de onderlinge relatie tussen speler en club. Dat zou al in 2022 zijn begonnen, toen Bergwijn steevast in de spits of rechtsbuiten werd opgesteld door Alfred Schreuder, terwijl hij zelf constant heeft aangegeven linksbuiten te zijn. Bergwijn raakte zijn ritme en scoringsdrift kwijt en vond die in Amsterdam nooit meer terug. Bovendien pakte de aanvaller geen enkele prijs.

Bergwijn en Ajax hopen allebei nog altijd op een lucratieve transfer. 'Al is het maar om met het wegstrepen van zijn salaris en afschrijvingen een molensteen van de nek te kunnen laten vallen', schrijft het AD. Bij een vertrek van Bergwijn kan Ajax overgaan tot het aantrekken van Wout Weghorst. Bergwijn werd tot nu toe enkel gelinkt aan Leicester City deze zomer.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!