Transferupdate over Ajax-speler Bergwijn

'Bergwijn heeft een keer gezegd dat hij wil terugkeren naar de Premier League'

15 augustus om 14:00

Steven Bergwijn wil in de toekomst graag nog een keer terugkeren naar de Premier League. De Ajax-aanvaller lijkt deze zomer te vertrekken uit Amsterdam, maar er is nog weinig beweging rondom Bergwijn.

In een video-item van Voetbal International wordt clubwatcher Lentin Goodijk gevraagd naar de situatie van Bergwijn. "Toen hij kwam, heeft hij gezegd: twee jaar Ajax en daarna wil ik wel weer naar een grotere competitie. Hij heeft tegen mij een keer gezegd dat hij een keer terug wil keren naar de Premier League. Dat is een prachtige competitie."

Eerder in de transferperiode meldde Leicester City zich bij het management van Bergwijn, maar de Engelsen hebben de voorkeur gegeven aan de komst van Adam Hlozek. "Hij mikt zelf wellicht wel hoger dan Leicester City, maar het hangt ook af van de situatie van de concurrentie", aldus Goodijk. "Hij wil natuurlijk graag gaan spelen en bij Tottenham heeft hij meer op de bank gezeten dan hij had gewild."

"Dat soort clubs zullen ongetwijfeld weleens informeren", vervolgt Goodijk. In de winter zou Bayern München nog geïnformeerd hebben naar de diensten van Bergwijn. "Hij is nu 26, dus ga je dan op de bank zitten bij een topclub of zet je iets lager in? Dat is een afweging die je moet maken, evenals het financiële verschil."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!