Ronald de Boer over Weghorst naar Ajax

'Misschien vindt Weghorst het dragen van het Ajax-shirt geweldig, dat begrijp ik'

28 augustus om 08:43
Laatste update: 28 augustus om 13:42

Ronald de Boer vraagt zich af wat het idee van Ajax is om Wout Weghorst te halen. De Amsterdammers hebben met Brian Brobbey en Chuba Akpom al twee volwaardige spitsen in huis. De oud-voetballer twijfelt echter niet aan de kwaliteiten van de Oranje-international.

Weghorst is hard op weg naar Ajax. De spits wordt overgenomen van Burnley en ondergaat woensdag de medische keuring in de Johan Cruijff Arena. "Het blijft de vraag wat het idee is om Wout te halen", steekt De Boer van wal bij Ziggo Sport. "Dat heeft niks met hem te maken. Ik denk dat hij geweldig voor je team is. Het is een aanjager, een afmaker in de box. Zeker als je tegen mindere tegenstanders speelt en je hebt zestig tot zeventig procent de bal. Dan staat hij in het strafschopgebied en elke afvallende bal kleunt hij erin. Ook als het even niet gaat, zorgt hij dat de energie erin blijft."

Ondanks de kwaliteiten van Weghorst stipt De Boer aan dat Ajax ook Brobbey nog heeft. "Die is aardig wat waard nog steeds. Wie gaat de tweede viool spelen? Ik heb het gevoel dat Wout… Of hij heeft het gewoon geaccepteerd. Dat hij het geweldig vindt om het Ajax-shirt te dragen. Dat begrijp ik ook. Misschien heeft hij gezegd: ik accepteer die rol en ik ga de strijd aan met Brobbey. We zien het wel. Als Brobbey beter is dan ik… prima."

Met de komst van Weghorst en de aanwezigheid van Brobbey, Chuba Akpom en Julian Rijkhoff heeft Ajax straks vier spitsen rondlopen. "Er komen ook een paar die eraan komen, Don-Angelo Konadu. Die wil je ook niet voor zijn voeten lopen. Die wil je brengen op een goede manier. Dat is de laatste jaren minder gegaan. Het kan bijna niet anders dat er nog een spits weggaat."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!