Weghorst meldt zich woensdag al in Amsterdam

'Ajax-transfer op komst: Weghorst meldt zich woensdag al in Amsterdam'

28 augustus om 00:22

Wout Weghorst maakt op korte termijn de overstap naar Ajax, zo melden meerdere toonaangevende media in navolging van De Telegraaf. Volgens Voetbal International wordt de 32-jarige spits woensdag zelfs al in Amsterdam verwacht voor de medische keuring.

Weghorst tekent daarna een contract voor twee seizoenen, tot medio 2026. Hij wordt na Brian Brobbey, Chuba Akpom en Julian Rijkhoff de vierde spits in de selectie van trainer Francesco Farioli. Ajax zette aanvankelijk eerst in op een verkoop van Akpom, maar wil niet langer wachten. De 39-voudig Oranje-international moet 'hoe dan ook worden aangetrokken', aldus VI. Door het aanstaande vertrek van Silvano Vos naar AC Milan ontstaat voldoende financiële ruimte.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat Ajax het ook met Burnley eens is geworden over de transfersom. Hoeveel de Amsterdammers betalen, is echter nog niet bekend. Weghorst moet in ieder geval gaan helpen om de topsportmentaliteit weer op te krikken, klinkt het. Hij genoot eerder deze zomer ook interesse van FC Twente, maar toen Ajax zich meldde, gaf hij de voorkeur aan die club.

"Het totaalpakket moet kloppen", zei Weghorst vorige maand tegen Kicker. "Er is een aantal clubs geïnteresseerd, maar we krijgen ons vierde kind en we hebben als gezin veel gereisd de afgelopen jaren. Ik zoek een vaste plek voor ons dus ‘thuis’ is ook zeker een optie. Ajax is de grootste club van Nederland, meer hoef ik niet te zeggen."

Met wie Weghorst gaat concurreren in Amsterdam, is dus nog even afwachten. Naast Akpom zou Ajax ook niet langer onwelwillend tegenover een lucratieve verkoop van Brian Brobbey staan. Die laatste wees Nottingham Forest al de deur.