Boulahrouz vreest voor Feyenoord met Gimenez

Boulahrouz vreest voor Feyenoord: 'Dit geld krijg je niet meer voor hem'

26 augustus om 21:07
Laatste update: 27 augustus om 10:24

Khalid Boulahrouz zou Santiago Gimenez direct verkopen als hij het bij Feyenoord voor het zeggen had, voor het genoemde bod van 33 miljoen euro van Nottingham Forest. Net als Marco van Basten heeft Boulahrouz echter begrip voor het feit dat de Mexicaan een overstap niet ziet zitten.

Van Basten snapt dat Gimenez niet naar Nottingham trek. "Met Forest speel je geen Europees voetbal, met Feyenoord wel. In de Nederlandse competitie kan hij bij Feyenoord beter uit de voeten dan in de Engelse competitie. Bij Nottingham speelt hij aan de onderkant", aldus San Marco bij Rondo. "Waarschijnlijk maakt hij heel weinig goals en misschien speelt hij ook minder. Vanuit Feyenoord zou het een goede verkoop zijn geweest, het had Feyenoord kunnen helpen."

Boulahrouz had Gimenez direct verkocht voor het genoemde bod. "Vanuit het oogpunt van Feyenoord zou ik hem direct verkopen. 33 miljoen… we hebben het eerder meegemaakt, met Jørgensen (Feyenoord weigerde in januari 2018 een bod van zeventien miljoen euro van Newcastle United, red.). Daar konden ze ook veel geld voor krijgen en daarna was hij voor een appel en een ei op te halen."

"Om maar even aan te geven, dit geld krijg je niet meer voor hem", vervolgt de voormalig verdediger van onder meer Chelsea en Feyenoord. "In het eerste half jaar heeft hij het geweldig gedaan, daarna scoorde hij minder. Nu is hij nog steeds niet de oude, dus de vraag is of hij dat niveau nog gaat halen, en of je dat geld nog voor hem gaat krijgen."

Wel snapt Boulahrouz de keuze van Gimenez. "Vanuit zijn oogpunt begrijp ik dat hij bij Feyenoord blijft. Champions League, een podium waarop hij zichzelf kan presenteren. En bij Nottingham Forest… je staat tegenover dijken van verdedigers. Veel kansen ga je niet krijgen om jezelf te onderscheiden."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!