Maaskant rekent nog altijd op transfer Gimenez: 'Er gaat water bij de wijn'

Maaskant noemt reden voor langer verblijf Gimenez: 'Anders wordt hij minder waard'

26 augustus om 20:47
Laatste update: 27 augustus om 10:22

Robert Maaskant gaat nog altijd uit van een vertrek van Santiago Gimenez bij Feyenoord, zo geeft de voormalig trainer aan tegenover RTV Rijnmond. Ook vindt Maaskant het begrijpelijk dat de interesse uit de absolute top vooralsnog uitblijft.

De genoemde 33 miljoen euro die Nottingham Forest over zou hebben voor Gimenez, vindt Maaskant een goede som. "Ik denk dat dat een uitstekend bedrag is voor een goede spits, niet voor een topspits. Blijkbaar komen er geen Spaanse, Duitse of Engelse topclubs voor hem. En dat vind ik ook niet onlogisch. De Eredivisie wordt niet zo serieus genomen wat betreft de verdedigende kwaliteiten."

"Spitsen scoren over het algemeen makkelijk doelpunten. Dat wordt allemaal meegenomen, dus moet hij het Europees laten zien", vervolgt Maaskant. "Dat kan de optie zijn. Laat hem blijven bij Feyenoord, dan moet hij het laten zien in de Champions League. En anders wordt hij minder waard. Dat Feyenoord überhaupt nog gesprekken voert over een transfer van Gimenez, geeft volgens Maaskant wel aan dat de kans op een vertrek groot is. "Voor mij is dat een signaal dat er uiteindelijk wel ergens water bij de wijn gedaan zal worden. Is het niet Nottingham Forest, dan komt er wel wat anders."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!