'Gimenez zegt 'nee' tegen miljoenenaanbieding Nottingham en blijft bij Feyenoord'

'Gimenez zegt 'nee' tegen miljoenenaanbieding Nottingham en blijft bij Feyenoord'

26 augustus om 17:50
Laatste update: 26 augustus om 19:57

Santiago Gimenez heeft het aanbod van Nottingham Forest afgewezen, zo meldt het Mexicaanse Claro Sports en bevestigt RTV Rijnmond. Feyenoord zou nog akkoord zijn gegaan met een Engels recordbedrag van 33 miljoen euro, maar Gimenez ziet geen heil in de stap naar de Premier League.

Voor Gimenez lag in Nottingham een meerjarig contract klaar met een bijpassend miljoenensalaris. Het Mexicaanse medium weet echter dat Gimenez liever in de Eredivisie blijft, dan vertrekt naar een niet-topclub in Engeland. Een langer verblijf bij Feyenoord lijkt dan ook het meest voor de hand liggend deze zomer.

Het afzeggen van de transfer kan wel de deur openzetten voor andere geïnteresseerde clubs. Zij zullen dan wel aan de forse vraagprijs van Feyenoord moeten voldoen. Het bod van Nottingham (33 miljoen euro) was voor de Rotterdammers een recordbedrag geweest. Gimenez heeft in Rotterdam nog een contract tot medio 2027.

Dat Gimenez voorlopig bij Feyenoord blijft, heeft gevolgen voor Ayase Ueda en Julián Carranza. De Mexicaan is de eerste spits van trainer Brian Priske, wat betekent dat Ueda - vorig jaar voor negen miljoen overgekomen van Cercle Brugge - in elk geval de komende weken nog invaller blijft. Carranza wacht nog altijd op zijn eerste Eredivisie-minuten.