'Gimenez lijkt toch te vertrekken: Feyenoord nadert akkoord met Forest'

'Gimenez lijkt toch te vertrekken: Feyenoord nadert akkoord met Forest'

26 augustus om 13:39
Laatste update: 26 augustus om 15:03

Santiago Gimenez lijkt deze week toch de overstap te maken naar Nottingham Forest, zo meldt 1908. Feyenoord zou dicht bij een akkoord zijn met de Engelsen, die volgens het medium zullen zorgen voor een nieuwe recordtransfer bij Feyenoord. Alleen de medische keuring scheidt de spits nog van een overstap.

Gimenez wil graag naar Nottingham Forest. Eerder leek de spits niet happig op de transfer, maar de vastberadenheid van de Premier League-club heeft hem van gedachten doen veranderen. Feyenoord kan een vast bedrag van 33 miljoen euro tegemoet zien, met twee miljoen euro aan bonussen en een doorverkooppercentage van vijftien procent. Dat is een bedrag waarvoor de club bereid is zijn topscorer te laten vertrekken. Gimenez zou persoonlijk al zo goed als rond zijn met Forest.

Er wordt verwacht dat de transfer in de komende dagen wordt afgerond, voor het einde van de transfermarkt, die vrijdag sluit voor Engelse clubs. Bij Feyenoord is men ondertussen aan het wikken en wegen over een vervanger. De Rotterdammers hebben het vizier naar verluidt gericht op een talentvolle spits die jonger is dan 21 jaar, maar de interesse is nog niet concreet.

Eddie Nketiah leek eerder nog hard op weg naar The Tricky Trees, maar de club gaat niet akkoord met de salariseisen van de spits van Arsenal, die een weeksalaris van 140.000 euro verlangt. Hij zou nu op weg zijn naar Crystal Palace. Zondagavond meldde De Telegraaf nog dat een groot deel van de 33 miljoen euro voor Gimenez bestaat uit nauwelijks te realiseren bonussen.