Van Hooijdonk ziet Gimenez niet slagen in Engeland: 'Verloor vandaag elke bal'

Van Hooijdonk ziet gebreken bij Gimenez: 'Vind hem daar niet passen'

25 augustus om 23:29
Laatste update: 26 augustus om 07:40

Pierre van Hooijdonk raadt Santiago Gimenez een transfer naar Nottingham Forest af. De analist meent dat de Mexicaanse spits in Engeland niet goed op zijn plek zou zijn, en ziet hem liever in Spanje of in Italië terechtkomen.

Van Hooijdonk is bij Studio Voetbal van mening dat Gimenez en de Premier League geen goede match zijn. "Ik vind hem daar niet passen. Hij mist een klein beetje het fysieke aspect. Als er rond de zestien wordt gespeeld, zoals vandaag, dan wordt hij ingespeeld en staat hij nooit 'vast'. Het is nooit een soort van 'aanspeelpuntje'. Ik zeg bewust 'aanspeelpuntje' omdat ik besef dat hij niet de beer is die sommige spitsen wel zijn, maar je mag van hem wel verwachten dat hij met regelmaat gebruikt kan worden in het doorvoetballen."

"Hij verloor vandaag ook elke bal en ik vind dat hij in de lucht vaak springt om het springen", vervolgt Van Hooijdonk. "Niet om de ballen te raken, meer om de tegenstander te hinderen. Ik denk dat hij in Spanje of in Italië veel beter op zijn plaats zal zijn", besluit de voormalig spits van onder meer Feyenoord én Nottingham Forest.

Tafelgenoot Ricky van Wolfswinkel ziet Gimenez wel slagen in de Premier League. "Het ligt er zeker aan in wat voor team hij terecht komt. Vandaag zie je dat het in de kleine ruimte wel wat lastiger is voor hem, maar hij heeft wel de power om in de omschakeling iets te doen en in grotere ruimtes is hij wel heel duidelijk."