Slot kent 'goede dag' op Anfield

Slot kent 'goede dag' op Anfield: 'Kan alleen leuk zijn als je wint'

25 augustus om 20:20

Arne Slot is erg tevreden met het spel van Liverpool tijdens de 2-0 overwinning op Brentford FC. De Nederlandse oefenmeester zegt een fijn Premier League-debuut gehad te hebben op Anfield.

"We speelden een goede wedstrijd, denk ik", begint Slot tegenover de camera van beIN Sports. "We wisten dat we tegen een mogelijke tegenstander kwamen te spelen. Het enige wat we weggaven waren twee standaardsituaties. Verder hadden we totale controle naar mijn idee."

De manager vond zijn ploeg in het tweede bedrijf beter spelen dan in de eerste. "De tweede helft was ons positiespel een stuk beter dan de eerste helft. We hadden na rust ook veel meer goede aanvallen. Dat heeft er natuurlijk ook mee te maken dat de tegenstander vermoeid raakt. Maar we maakten zeker betere keuzes."

Volgens Slot is Brentford erg sterk vanuit standaardsituaties. "We verdedigden de corner erg goed en daarna speelden we het snel en goed uit. Het is fijn dat we de geen tegengoals tegen kregen door een standaardsituatie, maar al helemaal top dat we daaruit scoorden."

Zo kende de voormalig AZ- en Feyenoord-trainer een goed debuut op Anfield. "Dat kan alleen een leuke ervaring zijn als je wint en gelukkig hebben we dat gedaan. Het was een goede dag voor de club en voor de fans en daardoor uiteindelijk ook voor mij", aldus Slot.