Hiddink verwacht mooie tijd voor Slot bij Liverpool

'Slot is daarin erg sterk geworden en dat kan hij voortzetten in Engeland'

25 augustus om 11:27
Laatste update: 25 augustus om 11:29

Guus Hiddink verwacht dat Arne Slot een mooie tijd gaat hebben bij Liverpool. De oud-trainer van onder meer Real Madrid vindt dat Slot stappen heeft gemaakt in de laatste jaren en ziet Liverpool als 'een geweldige club' om te trainen.

"Hij heeft een mooi podium, een geweldige club met een stabiele organisatie", stelt Hiddink bij Goedemorgen Eredivisie. "Als het iets minder zou gaan, zullen ze daar niet gek gaan doen. Ook hebben ze een fantastische achterban in Liverpool."

Volgens Hiddink heeft Slot zich in Nederland bewezen door als assistent-trainer bij AZ door te groeien tot hoofdtrainer bij de Alkmaarders. Vervolgens maakte de oefenmeester de overstap naar Feyenoord. "Feyenoord heeft hij, ook door de aankopen van de directie, een enorme lift gegeven", aldus Hiddink. "Vier of vijf jaar geleden zat Feyenoord toch in een moeilijke situatie. Ik zie dat Slot daarin erg sterk is geworden en dat kan hij voortzetten in Engeland."

Bij Liverpool is Slot de opvolger van succestrainer Jürgen Klopp, die negen jaar de eindverantwoordelijke was bij The Reds. In 2019 wist de Duitser met zijn ploeg de Champions League te winnen. Een jaar later volgde de eerste landstitel in dertig jaar. Ook won Klopp met Liverpool de League Cup en FA Cup (in 2022), de UEFA Super Cup en het WK voor clubs (in 2019).

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!