Slot beleeft ook succesvol Anfield-debuut: Liverpool blijft foutloos na twee duels

25 augustus om 19:23
Laatste update: 25 augustus om 22:41

Arne Slot heeft ook zijn Anfield-debuut met een 2-0 overwinning af weten te sluiten. Tegen Brentford wist een dominant Liverpool dankzij goals van Luis Díaz en Mohamed Salah te zegevieren. The Reds zijn daardoor nog altijd foutloos in de Premier League.

Nadat Slot met een 0-2 zege op Ipswich Town debuteerde in de Premier League als Liverpool-manager, besloot hij zijn elftal bij zijn eerste wedstrijd op Anfield op één plek te wijzigen: doordat Jarell Quansah midweeks met klachten kampte, mocht Ibrahim Konaté in het centrum naast Virgil van Dijk spelen. De wedstrijd begon zonder al te veel spektakel en Liverpool was wat slordig, maar toch was het na een klein kwartier spelen al raak.

Na een corner van Brentford lukte het Liverpool om er razendsnel uit te komen: Diogo Jota pikte een afvallende bal op, waarna de Portugees Luis Díaz weg kon steken. De Colombiaanse aanvaller bleef vervolgens koel, oog in oog met doelman Mark Flekken: 1-0. In de minuten die volgden kreeg Liverpool meer goede kansen, maar Flekken wist een inzet van onder meer Andrew Robertson te keren. Vlak voor rust ontsnapte Ryan Gravenberch nog aan een rode kaart na een stevige charge.

Het laatste deel van de eerste helft zakte Liverpool wat weg, maar na de pauze schoot de formatie van Slot uit de startblokken. Zo kreeg Robertson meteen een goede kans door een omhaal van Jota te toucheren, maar Flekken voorkwam een treffer. De thuisploeg bleef daarna dominant en voerde de druk steeds verder op, maar toch kreeg Brentford zo nu en dan ook een kansje. Daardoor bleef het lang spannend op Anfield.

Dat veranderde toen Salah na zeventig minuten spelen opstond: de Egyptenaar werd helemaal vrij gelaten door de defensie van Brentford, waarna hij de bal met zijn linker achter Flekken prikte. In het restant van de wedstrijd kwam Liverpool niet meer in de problemen, terwijl invaller Cody Gakpo de lat nog raakte met een schot van afstand. Uiteindelijk eindigde het duel in een 2-0 zege voor Liverpool.

Daarmee wint Slot ook zijn eerste thuiswedstrijd in dienst van The Reds, wat betekent dat de club onder zijn hoede nog altijd foutloos is. Samen met Manchester City, Brighton & Hove Albion en Arsenal beschikt Liverpool nog steeds over de perfecte score na twee wedstrijden. Op basis van doelsaldo staan Slot en co. nu vierde.