Slot krijgt complimenten van Alisson

Slot oogst lof bij Liverpool-selectie: 'Hij heeft heldere ideeën'

25 augustus om 08:07
Laatste update: 25 augustus om 08:10

Arne Slot heeft in zijn eerste periode als trainer van Liverpool een goede indruk achtergelaten op Alisson Becker, de eerste doelman van The Reds. In een interview met The Times gaat de Braziliaan in op zijn kennismaking met de oefenmeester en is hij openhartig over de geruchten omtrent een mogelijke transfer.

Alisson bevestigt dat er deze zomer interesse was uit Saudi-Arabië, maar er is nooit concreet over een voorstel gepraat. "Ik wil mijn contract (dat loopt tot medio 2026, met een optie voor een extra jaar, red.) hier uitdienen of zelfs bijtekenen", stelt de goalie. "Ik ben hier heel gelukkig, en mijn familie ook."

De eerste indruk van Slot speelde een belangrijke rol in de beslissing van Alisson om bij Liverpool te blijven. De Braziliaan merkt een 'nieuwe energie' bij The Reds, waar de focus onder Slot meer is gelegd op de opbouw van achteruit. Alisson voelt zich prettig bij deze speelwijze. "Zijn manier van spelen is de manier waar ik van hou, opbouwen en niet alleen lange ballen spelen", vertelt de doelman. "Als de manager het team zo neerzet, is dat het beste dat er kan gebeuren, want iedereen wil de bal hebben dus ik heb veel afspeelmogelijkheden."

Ook klikt het op persoonlijk vlak tussen Slot en Alisson. "Het eerste contact is heel belangrijk. Dat bepaalt niet de relatie voor het hele jaar of de komende jaren, maar het was heel belangrijk om te zien hoe helder hij is in zijn ideeën", aldus de Braziliaan. "Slot is erg aardig, een familieman met heel veel geloof in zijn ideeën over wat hij verlangt van zijn spelers en het team, en wat hij wil bereiken. Hij stelt grote doelen voor deze club, dezelfde als ik."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!