Priske over Gimenez

Priske: 'Het is naïef om te verwachten dat iedereen bij Feyenoord blijft'

23 augustus om 14:38

Brian Priske durft niet te zeggen of Santiago Gimenez ook na de transferperiode bij Feyenoord voetbalt. De Deense trainer twijfelt in ieder geval niet aan de motivatie van de Mexicaan, die in verband wordt gebracht met een transfer naar de Premier League.

Gimenez leek de voorbije week op weg naar Nottingham Forest, maar zowel Feyenoord als de Mexicaanse spits zagen de deal uiteindelijk niet zitten. De Premier League-club bood tweemaal op de aanvaller, maar lijkt nu voor Eddie Nketiah van Arsenal te gaan. Leicester City is ook in de markt voor Gimenez. Brian Priske benadrukt op de persconferentie in aanloop naar het duel met Sparta dat hij 'geen idee' heeft of de spits in Rotterdam blijft.

"Ik hoop dat hij bij ons blijft", klinkt het. "Maar zolang de transfermarkt open is, is het naïef om te verwachten dat iedereen binnenboord blijft. Voetbal is voetbal, je weet het nooit. Maar hoe dichter we bij de deadline komen, hoe beter we het geraamte van het team kunnen zien. Santiago is volledig gemotiveerd om hier te spelen en zijn best te doen."

Feyenoord mikt bij een vertrek van Gimenez op een transferrecord. Dat staat momenteel op naam van Mats Wieffer, die voor 32 miljoen euro naar Brighton & Hove Albion vertrok. Mocht Gimenez inderdaad nog vertrekken, dan lijkt Feyenoord geen vervanger aan te trekken. De Rotterdammers speelden al in op een eventuele transfer van de Mexicaan door Ayase Ueda vorige zomer te halen. Daar kwam Julian Carranza deze zomer bij.