'Feyenoord meldt zich voor Sporting-verdediger Muniz'

'Feyenoord meldt zich en krijgt meteen nul op rekest van Sporting Portugal'

22 augustus om 19:58
Laatste update: 22 augustus om 20:21

Feyenoord heeft het oog laten vallen op een negentienjarige verdediger van Sporting Portugal. Althans, dat meldt A Bola. Volgens het Portugese medium is João Muniz in beeld bij de Rotterdammers.

Feyenoord heeft naar verluidt een poging gedaan om Muniz te huren. Sporting ziet dat echter niet zitten en vraagt tien miljoen euro voor de verdediger, die nog wacht op zijn officiële debuut in de hoofdmacht van de Portugese kampioen.

Sporting ziet in Muniz de toekomstige opvolger van international Gonçalo Inácio en weigert mee te werken aan een vertrek, tenzij de absolute hoofdprijs wordt betaald. Feyenoord lijkt niet geneigd om een recordbedrag neer te tellen. In 2022 betaalden de Rotterdammers ruim acht miljoen euro voor Dávid Hancko en dat is vooralsnog niet overtroffen.

Muniz, een centrale verdediger die ook aan de linkerkant kan spelen, werd in de voorbije winter nog begeerd door Bayer Leverkusen. Hij heeft bij Sporting een contract tot medio 2028. Met Jeyland Mitchell, Gijs Smal en Hugo Bueno trok Feyenoord deze zomer al drie verdedigers aan.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!