Vrees bij Feyenoord voor Klassieker door politiestaking

Politie zorgt voor angst bij Feyenoord voor Klassieker: 'Er is enige vrees'

23 augustus om 08:02

Binnen Feyenoord leeft er angst of de Klassieker volgende week zondag gespeeld kan worden. Dat stelt Mikos Gouka, clubwatcher voor het Algemeen Dagblad. De vrees komt voort uit de politiestakingen van afgelopen Eredivisie-weekend.

Er was afgelopen weekend geen politie bij de wedstrijden FC Twente - Sparta Rotterdam en NAC Breda - Ajax. De vakbonden gingen in staking om aandacht te vragen voor een betere pensioenregeling. Als er niet snel een oplossing komt, gaat de politie bij meer Eredivisie-duels staken. Als dat het op 1 september het geval is bij Feyenoord - Ajax, zal burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam de Klassieker aflasten.

Zonder aanwezigheid van de ME kan de risicowedstrijd niet gespeeld worden, klinkt het. "Gaat de Klassieker wel door? In De Kuip hoor ik wel dat daar enige vrees voor is, omdat de politie wedstrijden uitzoekt om te staken of in ieder geval niet aanwezig te zijn", zegt Gouka in de AD Voetbal podcast. "Als zij die wedstrijd daarin meenemen, dan kan er niet gevoetbald worden. Aboutaleb gaat natuurlijk altijd achter de politie staan. Dus als ze die wedstrijd ervoor uitkiezen, zijn de clubs kansloos."

"Laten we hopen dat De Klassieker gewoon doorgaat en dat de politie die wedstrijd er niet bij betrekt", aldus de journalist. "Als ze die staking doorduwen, is De Klassieker om aandacht te vragen het meest ideaal. Ik weet wel dat ze in De Kuip, zonder dat ze daar iets over willen zeggen, wel denken: hopen dat die wedstrijd doorgaat."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!