Ajax-supporters aangevallen in Polen

'Ajax-supporters aangevallen in Polen door aanhangers van Jagiellonia Białystok'

22 augustus om 17:36

Meerdere groepjes Ajacied zijn donderdag aangevallen in Polen door aanhangers van de tegenstander in de Europa League Jagiellonia Białystok. Dat meldt Voetbal Ultras op X. Volgens het medium zijn de Ajax-supporters gewaarschuwd via de officiële Ajax-app.

'Ajax-supporters hebben het zwaar in Polen', valt er te lezen. Ajax kan rekenen op steun van zo'n 450 supporters in Polen. Daar nemen de Amsterdammers het in de play-offs van de Europa League op tegen de Poolse kampioen Jagiellonia Białystok. De winnaar van dit tweeluik bereikt de groepsfase van het Europese toernooi.

Via de Ajax-app zouden supporters gewaarschuwd zijn dat ze op hun hoede moeten zijn in Polen. Volgens Ajax zouden er meerdere berichten zijn ontvangen dat Ajax-supporters in Bialystok door lokale supporters gedwongen worden Ajax-shirts uit te trekken. De Amsterdamse club adviseert de naar Polen afgereisde fans zich 'neutraal te kleden bij verblijf in het centrum'.

Donderdagavond om 20:45 begint de eerste ontmoeting tussen de twee ploegen voor een plekje in de Europa League-groepsfase.