Mika Godts staat voor doorbraak bij Ajax: 'Een plaag voor elke verdediging'

Ajax-jongeling maakt indruk in eigen land: 'Een plaag voor elke verdediging'

12 september om 14:39
Laatste update: 12 september om 16:22

Mika Godts kan op complimenten rekenen van zijn oud-trainer Hans Somers. De Belgische vleugelaanvaller wil dit seizoen defintief doorbreken bij Ajax. De kans dat dat gaat lukken is volgens Somers groot, aangezien hij een van de weinig overgebleven linksbuitens is in de selectie van Francesco Farioli. 

Somers had een jonge Godts bij KRC Genk onder zijn hoede en zag toen al zijn talent. "Zijn dribbels zijn geweldig", vertelt de oefenmeester en oud FC-Utrecht-speler aan Het Nieuwsblad. "Daar maakt hij iedereen gek mee. We zijn toen met hem aan de slag gegaan om hem bij transitiemomenten beter te laten renderen. Als ik zie wat hij nu bij Ajax doet, is hij al enorm gegroeid. Als ze hem er ergens nog beter in kunnen begeleiden dan is het wel bij Ajax, toch? Hij is echt een speler voor zo’n club."

Na het vertrek van Steven Bergwijn lijkt Godts in Amsterdam de eerste keuze te worden op linksbuiten. Somers zal de prestaties van zijn oud-pupil dit seizoen daarom op de voet volgen. "Hij heeft enorme stappen gezet. Het is aan hem om nu ook de volgende te zetten. Ik heb daar best vertrouwen in. Een fitte Mika is een plaag voor elke verdediging."