Gorter kapt ruildeal af na gesprek met Van Persie, Noppert niet naar Ajax

ESPN: Gorter kapt ruildeal af na gesprek met Van Persie, Noppert niet naar Ajax

22 augustus om 16:14
Laatste update: 22 augustus om 16:19

Jay Gorter heeft sc Heerenveen afgewezen na een gesprek met Robin van Persie. Dat melden bronnen aan ESPN. De ruildeal met Andries Noppert, die naar Ajax zou verkassen, gaat om die reden niet door. 

Ajax en Heerenveen wilden Gorter en Noppert graag voor één seizoen huren. Laatstgenoemde was enthousiast, maar Gorter niet. Hij verkiest een langer verblijf in Amsterdam boven een overstap naar Friesland. Daar sprak de Ajax-doelman dinsdag 'uitgebreid' over met trainer Van Persie. 

Over de inhoud van dat gesprek doet ESPN geen uitspraken, maar duidelijk is dat Gorter hierna besloten heeft af te zien van de ruildeal. Daar zal Noppert hem niet dankbaar voor zijn, want de bij Heerenveen op een zijspoor belandde Oranje-international wilde graag naar Ajax. Hij heeft op zijn beurt gesproken met Alex Kroes, die voor hem een rol als reservedoelman achter Remko Pasveer in petto had. Dat gaat nu definitief niet door, aldus ESPN. 

Die rol blijft nu weggelegd voor Gorter. Ook rond Diant Ramaj is er reuring. De kans is 'groot' dat de Duitse keeper in het slot van deze transferperiode nog vertrekt uit Amsterdam. Ondertussen zingt ook de naam van FC Nantes-keeper Alban Lafont nog rond in de Johan Cruijff ArenA.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!