Piotr Parzyszek waarschuwt Ajax

Ajax in Polen tegenover 'gedurfde' trainer: 'Ze durven echt risico's te nemen'

22 augustus om 15:27

Piotr Parzyszek heeft Ajax gewaarschuwd in aanloop naar het duel met Jagiellonia Białystok. De voormalig spits van onder meer PEC Zwolle en FC Emmen is onder de indruk van Adrian Siemieniec, de pas 32-jarige trainer van de Poolse landskampioen. 

"Met 32 jaar is hij echt jong", vertelt Parzyszek in gesprek met het Algemeen Dagblad. "In Polen is hij vooral bekend geworden door zijn gedurfde speelstijl. Jagiellonia wil echt voetballen. Het is geen ploeg die veel lange ballen speelt. Onder hem durven ze ook echt risico's te nemen."

De inmiddels voor RWD Molenbeek spelende spits pikt er twee sterkhouders uit. "Nene is een belangrijke middenvelder en Jesus Imaz is een gevaarlijke aanvaller. Daar heb ik nog tegen gespeeld. Toen al was hij veel betrokken in het spel en gevaarlijk met goals en assists. Aan de andere kant is Jagiellonia met Bartlomiej Wdowik (Sporting Braga) en Dominik Marczuk (Real Salt Lake) twee goede talenten kwijtgeraakt."

Het vertrek van die twee talenten heeft zijn weerslag op de ontwikkeling van de selectie, vindt Parzyszek. "Jagiellonia wordt dus door het succes een beetje uitgekleed, maar en er zijn nog steeds spelers waar interesse voor is en die Ajax ook pijn kunnen doen. Maar Ajax is ook in wederopbouw en de spelers van Jagiellonia zijn wat langer samen. Daardoor kan het best een gelijkwaardige wedstrijd worden."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!