'Anderlecht blijft hopen op stunttransfer, eveneens geïnteresseerd Ajax kijkt mee'

'Anderlecht blijft hopen op stunttransfer, eveneens geïnteresseerd Ajax kijkt mee'

21 augustus om 10:36

RSC Anderlecht hoopt vurig op de komst van Christian Eriksen in het slot van de transferwindow. Paars-wit zoekt naar een nieuwe spelmaker en Eriksen is het toptarget. Eriksen is ook bij Ajax een thema geweest, maar de Amsterdammers konden tot op heden niet concreet worden voor de Deen.

Eriksen hoeft op dit moment niet op veel speelminuten te rekenen bij Manchester United. In de eerste twee wedstrijden van het seizoen maakte manager Erik ten Hag zelfs nog geen minuut gebruik van hem. In het geruchtencircuit is de naam van de creatieveling deze zomer al vaker gevallen bij Ajax. Voetbal International verzekert dat een hereniging inderdaad een thema is geweest binnen Ajax.

De hoofdstedelingen moeten echter eerst middenvelders van de hand doen, voordat er werk gemaakt kan worden van Eriksen. Daardoor is Ajax tot op heden nog niet concreet geworden. Anderlecht maakt momenteel wél werk van de komst van de 134-voudig international, zo schrijft Het Nieuwsblad. De koploper van de Belgische competitie staan in contact met Man United en Eriksen, die zelf openstaat voor een vertrek uit Manchester.

Bij Anderlecht kan Eriksen herenigd worden met trainer Brian Riemer, die hem hielp met revalideren na zijn hartaanval op het EK in 2021. Op dit moment heeft de 32-jarige middenvelder nog geen andere aanbiedingen ontvangen die hem kunnen bekoren. Of Eriksen daadwerkelijk haalbaar blijkt voor Anderlecht in het slot van de transferwindow, zal ook grotendeels afhangen van de eisen die Manchester United stelt.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!