'Eriksen aangeboden bij Ajax'

'Eriksen aangeboden bij Ajax, Man United-exit lijkt er niet van te komen'

20 augustus om 09:58
Laatste update: 20 augustus om 10:42

Manchester United heeft Christian Eriksen deze zomer bij Ajax aangeboden. Dat meldt The Athletic. Inmiddels is de verwachting dat de Deen geen transfer meer zal maken.

Eriksen werd deze zomer al meerdere keren met Ajax in verband gebracht. Volgens The Athletic heeft Manchester United de 32-jarige middenvelder daadwerkelijk aangeboden bij de Amsterdammers. The Mancunians hoopten minimaal 5,8 miljoen euro te vangen voor de routinier. Het verhaal van Ajax is ook bekend bij het Engelse medium. Alex Kroes en co. moeten eerst verkopen om spelers binnen te kunnen halen.

De verwachting is dan ook dat Eriksen deze zomer niet zal vertrekken bij Manchester United. De middenvelder heeft nog een contract tot medio 2025 en is net als vorig seizoen geen basisspeler onder Erik ten Hag. De kans is groot dat de Deens international volgend seizoen gratis de deur uitloopt.

Ajax haalde Eriksen in 2009 in de jeugd op bij het Deense Odense BK. De middenvelder stroomde via de O19 door naar het eerste van de Amsterdammers. In 2013 werd de spelverdeler na een aantal succesvolle jaren voor 14,5 miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur. Via Internazionale en Brentford belandde Eriksen uiteindelijk bij Manchester United.