Gaaei niet blij met eigen optreden tegen NAC

Zelfkritisch na Ajax-nederlaag: 'Niet tevreden over een aantal van mijn acties'

20 augustus om 19:48

Anton Gaaei is niet tevreden met zijn eigen optreden tijdens de 2-1 nederlaag van Ajax op bezoek bij NAC Breda. De rechtsback vertolkte bij beide tegentreffers een negatieve rol en hier is hij dan ook kritisch op.

"We waren niet blij met het resultaat, maar we waren veel aan de bal, al creëerden we niet veel", begint Gaaei in gesprek met Ajax TV. "Twee misverstanden leidden tot hun goals. Ik ben niet tevreden over een aantal van mijn acties tijdens de wedstrijd, maar dat is voetbal."

"Ik moet ervan leren en niet te hard voor mezelf zijn, ondanks dat ik daar heel goed in ben", vervolgt Gaaei, die veel heeft opgestoken van het vorige seizoen met veel tegenslagen. "Zeker na het eerste jaar heb ik geleerd om door te gaan en mentaal sterk te zijn. Ik weet dat het uiteindelijk goed gaat komen met mij en het team."

Een paar dagen voor het treffen met NAC Breda beleefde Gaaei nog een hoogtepunt met Ajax door ten koste van Panathinaikos door te gaan naar de play-offs van de Europa League. De Deen schoot de beslissende penalty binnen en dat zorgde voor veel blijdschap. "Dit was een van de beste momenten in mijn carrière", aldus Gaaei. "Het was ongelofelijk, zeker na mijn eerste jaar hier."

Het eerste seizoen van Gaaei bij Ajax kende veel dieptepunten, met bijvoorbeeld de hele vroege wissels tegen Feyenoord en AZ. "Het was heel lastig voor mij op persoonlijk en sportief niveau", vertelt de rechtsback, die spreekt van een 'opluchting' na het bereiken van de play-offs van de Europa League. "Pasveer heeft het natuurlijk ook goed gedaan, maar ik ben blij dat ik het team kon helpen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!