Faberski waarschuwt Ajax voor Jagiellonia

Ajax krijgt waarschuwing uit eigen jeugd: 'Jagiellonia speelde écht heel goed'

20 augustus om 11:21

Jan Faberski waarschuwt Ajax in aanloop naar het duel met Jagiellonia Bialystok komende donderdag. Het talent constateert dat er veel veranderd is bij zijn oude club. Momenteel speelt de Poolse aanvaller voor Jong Ajax.

In 2022 maakte de achttienjarige Faberski de overstap van Jagiellonia Bialystok naar de jeugd van Ajax. De Poolse club baarde opzien door vorig seizoen verrassend kampioen te worden in eigen land. Nu staan ze tegenover Ajax in de play-offs voor plaatsing voor de Europa League. "Ik heb daar twee jaar geleden gespeeld", steekt Faberski van wal tegenover ESPN. "Dat waren elf heel andere spelers dan er nu staan."

"Nu zijn er veel meer spelers van buitenaf gekomen", gaat Faberski verder. "Veel Spaanse spelers ook. Er zit nu meer voetbal in. Afgelopen seizoen speelden ze echt heel goed. Ze zijn ook kampioen geworden. Het is een goed team, maar ik hoop dat Ajax er geen problemen mee kent. Dat moeten we afwachten."

Komende donderdag speelt Ajax in Polen het heenduel met Jagiellonia Bialystok. De wedstrijd vangt om 20.45 uur aan. Een week later staat de return in de Johan Cruijff Arena op de planning. Als de Amsterdammers over twee duels weten te winnen is plaatsing voor de Europa League een feit.