Netten in De Kuip bij Feyenoord-Ajax

Feyenoord wil 'ingrijpende gevolgen' voorkomen: netten terug in De Kuip tegen Ajax

20 augustus om 10:39
Laatste update: 20 augustus om 10:54

Tijdens De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax keren de netten en palen terug in De Kuip. Dat melden de Rotterdammers via de officiële kanalen. Eerder kwam Feyenoord de fans nog tegemoet met het verwijderen van de netten.  

Feyenoord laat op de clubsite weten dat het gaat om een preventieve maatregel. De Rotterdammers willen voorkomen dat er voorwerpen op het veld kunnen belanden. In principe geldt het besluit alleen voor de Klassieker. Een duel dat door Feyenoord omschreven wordt als 'van oudsher beladen'.

In aanloop naar het huidige seizoen kwamen de Rotterdammers de 'breed levende wens' om de palen en netten te verwijderen uit De Kuip tegemoet. Door de ongewijzigde regels van de KNVB omtrent het gooien van voorwerpen liet Feyenoord al weten dat de netten en palen terug zouden keren als er een thuiswedstrijd gestaakt of onderbroken zou worden.

Na het inwinnen van diverse adviezen hebben de Rotterdammers besloten om de netten voor De Klassieker tegen Ajax op 1 september terug te plaatsen. Feyenoord wil ingrijpende gevolgen zo voorkomen. Bij Europese wedstrijden worden er aan beide korte zijden en aan de Maaszijde sowieso palen en netten geplaatst. Dat blijft onveranderd.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!