PSV wil Gonzalo Montiel overnemen van Sevilla

'PSV komt in zoektocht naar vervanger voor Teze uit bij Argentijnse WK-held'

20 augustus om 06:40
Laatste update: 20 augustus om 07:51

PSV is in de zoektocht naar een opvolger van de naar AS Monaco vertrokken Jordan Teze uitgekomen bij Gonzalo Montiel. Dat meldt zowel Voetbal International als het Eindhovens Dagblad. De 27-jarige rechtsback heeft bij Sevilla nog een contract tot medio 2026. 

PSV heeft bij Sevilla al geïnformeerd naar de diensten van Montiel. De Argentijnse vleugelverdediger lijkt 'niet onbetaalbaar', maar heeft naast PSV wel meerdere opties. Ook Nottingham Forest is voor hem in de markt. Montiel kwam het afgelopen seizoen al op huurbasis uit voor die club. In de Premier League kwam hij tot veertien wedstrijden. Forest heeft eerder deze week getracht een nieuwe deal tot stand te brengen, maar dat mislukte. 

Montiel is geen onbekende in het Nederlandse voetbal. De 32-voudig international was op het WK in Qatar een van de drie Argentijnse spelers die Oranje-doelman Andries Noppert verschalkte in de penaltyserie. In de finale tegen Frankrijk benutte Montiel zelfs de beslissende strafschop, net als een paar maanden later in de Europa League-finale als speler van Sevilla. 

Ondertussen zingt de naam van Kenny Tete ook nog altijd rond in Eindhoven, waar de behoefte aan defensieve versterking groot is. Ook Rick Karsdorp is de revue gepasseerd, maar hij lijkt op dit moment geen concrete optie. Over tien dagen sluiten de transfermarkten in de grote competities al. Het ligt om die reden in de lijn der verwachting dat directeur Earnest Stewart snel toeslaat.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!