Ronald de Boer over Guus Til

De Boer looft PSV'er: 'Dat soort spelers worden ondergewaardeerd hoor'

19 augustus om 23:56

Ronald de Boer vindt dat Guus Til wordt ondergewaardeerd. De middenvelder was zondag belangrijk voor PSV, dat na zijn invalbeurt de zege op Heracles Almelo veiligstelde (1-3).

Mede dankzij Til, die bij alle goals van PSV betrokken was zondag, keerden de Eindhovenaren een achterstand om in een 1-3 zege. "Guus Til wordt vaak gezien als: 'hij kan er niet veel van'. Maar hij komt erin en door zijn loopacties, zijn inzet, zijn bereidheid tot, creëert hij de eerste goal", steekt De Boer van wal. "Daarna geeft hij een assist, loopt hij ook weer goed."

"Hij is overal bij betrokken", gaat De Boer verder bij Rondo van Ziggo Sport. "Dat soort spelers worden toch wel ondergewaardeerd hoor. Hij bezorgt eigenlijk PSV de overwinning. Er wordt altijd een beetje lacherig gedaan over hem, maar je mag blij zijn dat je hem in je team hebt."

Tafelgenoot Alex Pastoor is het roerend eens met De Boer. "Die vuile loopjes, waar Til gespecialiseerd in is, dat wordt bijna niet gedaan bij PSV. Ik vind het heel eendimensionaal. Die loopjes doet Til als een waanzinnige. Dus: loop om gaten in die verdediging te lopen. Ik ben het er totaal mee eens."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!