Van Basten over mogelijke transfer Boscagli naar Brighton

Van Basten adviseert PSV: 'Wij zijn alsmaar bezig met verkopen, verkopen'

19 augustus om 21:13
Laatste update: 19 augustus om 21:15

Marco van Basten vindt dat PSV er alles aan moet doen om Olivier Boscagli te behouden. De 26-jarige Monegask is concreet in beeld bij Brighton & Hove Albion en wil de transfer naar Engeland maken.

"Vind ik wel", reageert Van Basten bij Rondo op Ziggo Sport op de vraag of PSV Boscagli uit handen van Brighton moet zien te houden. "PSV is kampioen geworden en je wil wat doen in de Champions League. Op dit moment vind ik hem de enige verdediger met naam die je kan opstellen - Sergiño Dest is dan geblesseerd. Je moet niet met een compleet nieuwe verdediging aan een seizoen in de Champions League beginnen."

Ronald de Boer is het niet eens met Van Basten. "Hij is in een keer klaar en dan speel je in de mooiste competitie, in mijn ogen. Al begrijp ik PSV heel goed: de handrem erop, jij gaat niet weg." De voormalig Ballon d'Or-winnaar vindt juist dat Nederlandse clubs meer aan het sportieve aspect moeten denken. "Wij zijn alsmaar bezig met verkopen, verkopen, verkopen. Nederlandse clubs moeten bezig zijn om zich zo sterk mogelijk te vertegenwoordigen in de Champions League en Europa League."

Dat vindt De Boer te kort door de bocht. "Je hebt altijd verschillende scenario's. Boscagli heeft een eenjarig contract. Stel dat hij volgend jaar transfervrij weggaat... En stel dat je geen kampioen wordt of een slecht jaar hebt... Dan denk je: verdomme, we hadden hem toch voor vijftig miljoen kunnen verkopen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!