Pastoor over Stewart en AZ

Pastoor liep 'trauma' op door huidig PSV-directeur: 'Ga geen leugens verspreiden'

20 augustus om 07:51
Laatste update: 20 augustus om 07:51

Alex Pastoor heeft maandagavond bij Rondo een boekje opengedaan over Earnest Stewart. De oefenmeester en de huidige technisch directeur van PSV raakten in conflict tijdens hun gezamenlijke periode bij AZ Alkmaar.

In het seizoen 2014/2015 stond Marco van Basten aan het roer bij AZ met Pastoor als een van de assistenten. Al snel besloot Van Basten te stoppen als hoofdtrainer door hartkloppingen. Pastoor werd gevraagd om het hoofdtrainerschap over te nemen en er ontstond een conflict. "Earnest Stewart ging met zijn kameraden leugens over mij verspreiden...", klinkt het bij Rondo.

"AZ wilde dat ik die baan negen maanden zou overnemen, maar ik had een contract getekend voor twee seizoenen, en ik wilde de baan voor die volle tijd, en anders niet", aldus Pastoor. "Toen zijn er dingen aan mij beloofd... Ik mocht in een Audi A8 rijden, en mijn salaris werd een aantal keer verdubbeld in een relatief kort gesprek."

Daar werd Pastoor niet warm of koud van. "AZ is van huis uit mijn club. Ik kom daar vandaan. Het geld interesseerde me niet." Beide partijen kwamen er uiteindelijk niet uit. "Toen hebben ze mij een zwaard in de rug gestoken door te zeggen dat ik naar De Telegraaf gelekt had."

Pastoor heeft lang last gehad van dat conflict. "Het is niet alleen een trauma voor mij, maar ook voor mijn hele gezin, want ik kom uit die buurt. Ik zou het niet erg vinden als ze me geen goede trainer zouden vinden, maar ga geen leugens verspreiden."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!