Kees van Wonderen breekt lans voor Brian Priske

Steun voor Priske: 'Hij moet zijn visie volgen en Feyenoord moet dat faciliteren'

19 augustus om 16:36

Kees van Wonderen heeft zondagavond bij NOS Studio Voetbal een lans gebroken voor Brian Priske. Het gaat veel over het 3-4-3-systeem dat de trainer van Feyenoord tot aan het duel met PEC Zwolle hanteerde. Van Wonderen vindt degelijke discussies allemaal wat voorbarig. 

"Dit is een trainer die uitgebreid is gescout en geanalyseerd", begint Van Wonderen bij Studio Voetbal. "Hij heeft een filosofie dat zijn team meerdere systemen moet kunnen spelen. Nu zijn we één week onderweg, waarin ze ongelukkig met 1-1 gelijkspelen tegen Willem ll, en het gaat alleen maar over dat systeem."

De oud-trainer van Go Ahead Eagles en sc Heerenveen, met als speler een verleden in De Kuip, hoopt dat Feyenoord pal achter de trainer blijft staan. "Want nu zegt Priske zelf: 'maar het systeem is voor mij ook niet heilig, ik wil best 4-3-3 gaan spelen'. Ik hoop dat er bij Feyenoord nu iemand naast hem gaat staan die zegt: 'we volgen de weg zoals we die met elkaar besproken hebben. Ook als dat betekent dat je gaat variëren in je systeem wanneer ons dat uiteindelijk voordeel gaat opleveren'". 

Van Wonderen hoopt dat de Rotterdammers de afgelopen jaren een ontwikkeling hebben doorgemaakt omtrent het uitvoeren van beleid. "Ik hoop dat ze wat verder zijn nu. Priske moet zijn eigen visie blijven volgen en Feyenoord moet dat faciliteren, omdat ze voor hem hebben gekozen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!