Feyenoord-aanwinst Bueno heeft connectie met Giménez en Paixão

Priske haalt aankoop bewust naar de kant: 'Dat wilde ik voorkomen'

19 augustus om 07:45
Laatste update: 19 augustus om 09:34

Hugo Bueno voelt zich op zijn plek bij Feyenoord. De kersverse versterking was belangrijk voor de Rotterdammers tijdens de 1-5 overwinning op PEC Zwolle en hij heeft een goede connectie met twee ploeggenoten. Ook trainer Brian Priske is tevreden over de eerste dagen van Bueno bij Feyenoord.

Bij de snelle openingstreffer van Igor Paixão was Bueno de aangever, nadat hij makkelijk zijn directe tegenstander Dylan Mbayo wist te passeren. "Ik kan Igor verstaan, omdat hij uit Brazilië komt. Net zoals Santiago Giménez mij kan helpen door de taal", laat Bueno optekenen door het Algemeen Dagblad. "We willen op het veld die connectie laten zien."

Na ruim een uur werd Bueno naar de kant gehaald door Priske, die zijn aankoop op die manier in bescherming wilde nemen. "Ik sprak Bueno al voor zijn komst, ik wilde hem laten weten wat hij allemaal kon verwachten. Hij is topfit, maar ik wilde na ruim een uur geen risico met hem nemen", aldus de Deen. "Als je opeens in een andere stad, bij een andere club zit en op een andere manier traint, dan ligt een blessure op de loer. Dat wilde ik voorkomen. Het systeem? Of ik volgende week toch weer met drie verdedigers speel? Het is wat mij betreft fifty-fifty."

Voorafgaand aan zijn transfer naar Feyenoord sprak het tweetal al met elkaar. "Hij gaf mij het gevoel van zelfvertrouwen waar ik naar op zoek was", vertelt Bueno. "Ik wist dat Feyenoord eerder 3-4-3 speelde, maar de trainer gaf aan dat de intenties hetzelfde bleven. En ik kan in beide formaties uit de voeten. Natuurlijk zijn er wel verschillen. Zoals het toch al een week van verschillen voor mij was. Alles is opeens anders, maar uiteindelijk blijft het voetbal."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!