Driouech vertelt over verschillen tussen PSV en Excelsior

Driouech constateert 'groot verschil' bij PSV: 'Dat merk je aan alles'

19 augustus om 08:34
Laatste update: 19 augustus om 10:06

Couhaib Driouech heeft nog de nodige aanpassingstijd nodig bij PSV. De aanvaller merkt grote verschillen tussen de Eindhovenaren en Excelsior, dat hem deze zomer voor een bedrag van ruim drie miljoen euro verkocht aan PSV.

"Het verschil is gewoon groot. Je komt bij PSV en dat is een topclub, die kampioen is geworden. Dat merk je aan alles", vertelt Driouech in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Vooral het niveau van de trainingen ligt veel hoger. "Ik heb nog wel even de tijd nodig, denk ik."

Ook krijgt Driouech bij PSV te maken met een andere speelstijl dan bij Excelsior, waar de aanvaller vooral op de counter speelde. In Eindhoven moet hij meer acties maken en op die manier voor de aanvallende dreiging zorgen. "Bij Excelsior heb je veel minder de bal. Hier moet je in een kleine ruimte creatief zijn om gevaarlijk te kunnen worden", legt hij uit. "Conditioneel heb ik weinig problemen. Erin komen en belangrijk zijn, dat is fijn. Ik ben vroeg aangesloten, dat is wel echt een voordeel."

Er zijn de laatste tijd veel transfergeruchten rondom PSV, maar Driouech blijft er rustig onder. "Je probeert je als team zo min mogelijk op dit soort dingen te focussen. Het is mooi voor Jordan dat zijn transfer nu rond is. Ik hoop dat hij door de medische keuring komt. Hij, Noa Lang en Ismael Saibari hebben me hier net als een aantal anderen heel goed opgevangen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!