Driouech noemt clubs die zich voor hem meldden: 'Maar ik wilde naar PSV'

Driouech noemt clubs die zich voor hem meldden: 'Maar ik wilde naar PSV'

19 juli om 13:18
Laatste update: 19 juli om 16:06

Niet alleen PSV, maar ook Rangers, Sevilla en Sporting Lissabon waren in de markt voor Couhaib Driouech, zo geeft hij aan in gesprek met Voetbal International. Ook vertelt de aanvaller over zijn eerste dagen in Eindhoven en zijn doelen bij zijn nieuwe club.

Naast PSV had Driouech nog meer mooie opties. "Er was veel interesse, en ook heel concreet. Rangers, Sevilla en Sporting Lissabon meldden zich. Dat zijn absoluut stuk voor stuk mooie clubs, in mooie competities, maar ik wilde naar PSV. Die club is ook na het afketsen in de winter concreet gebleven, met Earnest Stewart heb ik altijd contact blijven houden, en de manier waarop ze met mij omgingen was heel netjes en warm. Dat voelde heel goed en daar hecht ik veel waarde aan. Daarom was de keuze voor mij duidelijk: ik wilde naar PSV."

De keuze voor Eindhoven is een doordachte, zo geeft de buitenspeler aan. "Met de stap naar PSV kies ook voor het juiste pad in mijn ontwikkeling. Bij deze club, met deze trainer kan dat het beste. Ik ben er nu een week maar heb al zo veel geleerd. Tegelijkertijd ken ik de competitie, de taal en hoef ik me op dat vlak niet aan te passen. Maar alles is natuurlijk wel groter, en het niveau ligt beduidend hoger. Dat is ook niet gek. PSV is een topclub, die Champions League speelt en weer om de prijzen mee wil doen. Het gaat allemaal sneller, met de intensiteit op een topniveau. Het is hard werken, maar ik ben goed opgevangen door iedereen en het gevoel is heel goed."

PSV laat Driouech rustig wennen aan de club, maar de aanvaller kan niet wachten om zijn stempel te drukken. "Ik wil gewoon zo snel mogelijk zo goed mogelijk spelen. Als ik het in twintig minuten moet laten zien, doe ik dat. Is het negentig minuten, dan zal ik dat doen. De trainer bepaalt en ik zal er proberen te staan als hij me nodig heeft. Waar dat ook zal zijn. Ik ben gehaald als linksbuiten, maar kan ook aan de rechterkant of zelfs in de spits spelen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!