'Hoffenheim aast op Gaaei

'Opvallend: veelbesproken Mislintat-aankoop kan rekenen op interesse Hoffenheim'

18 augustus om 10:34
Laatste update: 18 augustus om 10:50

Anton Gaaei kan rekenen op interesse van TSG Hoffenheim. Dat meldt het Duitse Kicker. De 21-jarige rechtsback heeft nog een contract tot medio 2028 bij de Amsterdammers.

Vorige zomer nam Ajax Gaaei voor om en nabij de 4,5 miljoen euro over van Viborg. De rechtsback heeft in ruim een jaar bij Ajax genoeg indruk gemaakt om de interesse van TSG Hoffenheim te wekken. Volgens het Duitse Kicker staat de Deen op het lijstje van de Bundesliga-club. Gaaei tekende vorige zomer een contract tot medio 2028 bij Ajax, waardoor de Amsterdammers een flinke som voor hem kunnen vragen. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt geschat op drie miljoen euro. 

Gaaei beleefde een bewogen eerste seizoen bij Ajax. De rechtsback werd tot twee keer toe voor rust gewisseld bij de Amsterdammers. Een keer door Maurice Steijn tegen Feyenoord na een gigantische blunder en één keer tegen AZ door John van 't Schip. De Deen verwijderde de posts op zijn Instagram door de kritiek die hij kreeg. In het slot van het seizoen herpakte de 21-jarige verdediger zich. Dit seizoen lijkt Gaaei die lijn door te trekken. Donderdag groeide Gaaei met Remko Pasveer uit tot de held door tweemaal een penalty binnen te schieten, waarvan één de beslissende. 

Tot nu toe speelde Gaaei 37 duels voor Ajax. Daarin scoorde de rechtsback één keer en hij gaf drie assists. Vooralsnog krijgt Devyne Rensch de voorkeur onder Francesco Farioli. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!