Gaaei vroeg zelf of hij winnende strafschop mocht nemen

Henderson deelt prachtig verhaal over penaltyheld Gaaei: 'Hij vroeg zelf of hij hem mocht nemen'

16 augustus om 06:45
Laatste update: 16 augustus om 06:45

Jordan Henderson heeft na afloop van de ongekende penaltyreeks van Ajax een prachtig verhaal gedeeld over Anton Gaaei. De aanvoerder vertelde dat de Deen zelf vroeg of hij de winnende strafschop mocht nemen.

Doordat Ajax en Panathinaikos een tweede ronde in moesten met strafschopnemers, konden de ploegen de volgorde veranderen. Daar wilde Gaaei gebruik van maken, aldus Henderson. "Nadat Brian Brobbey miste vroeg Anton (Gaaei red.) me: 'Als ze scoren, dan mag jij hem nemen, maar als ze missen, zou ik hem dan mogen doen?' Ik zei dat hij dat mocht en hij het moment van overwinning moest pakken."

Gaaei maakte de winnende penalty en dat was voor de invaller een prachtig moment. De Deen kreeg vorig seizoen veel kritiek in zijn eerste jaar voor Ajax en vertelde ook dat hij mentaal niet lekker in zijn vel zat door die kritische berichten. Henderson gunt hem mede daarom dit moment van harte. "Hij is waarschijnlijk ook beter in penalty’s nemen dan ik. Hij verdient het ook, want het is een geweldige kerel."

Henderson geeft na afloop ook toe dat zelfs de routinier een penaltyserie als dit nog nooit heeft meegemaakt. "34? Ik denk niet dat ik dat ooit gehaald heb. Met Liverpool had ik tegen Chelsea ook een keer een lange strafschoppenserie, maar ik weet niet of die zo lang was. Penalty’s zijn altijd lastig, maar gelukkig hebben we onze rust gehouden. Ook met dank aan Passie", doelt Henderson op doelman Remko Pasveer.