Jans looft collega-trainer Van Persie

Frustratie bij FC Utrecht: 'Acht keer teruggezien en is gewoon een rode kaart'

18 augustus om 08:19
Laatste update: 18 augustus om 08:20

Ron Jans is lovend over het werk van Robin van Persie in zijn eerste weken bij sc Heerenveen. Eerstgenoemde ziet een hele andere ploeg spelen bij de Friezen onder leiding van de nieuwe manager, die voor het eerst hoofdtrainer is in de Eredivisie. Ook spreekt Jans over een mogelijke rode kaart voor Heerenveen-verdediger Pawel Bochniewicz.

"Ik dacht dat we met 0-2 voor stonden na een heel goed begin", doelt Jans na afloop bij ESPN op het afgekeurde doelpunt van Paxten Aaronson. "We hebben ook onze eigen beelden en het is twijfelachtig of het buitenspel was. Maar die beelden gelden niet."

"Heerenveen is een totaal ander Heerenveen dan waar ik de laatste jaren tegen heb gespeeld. Ze nemen enorm veel risico en dat doen ze best goed", gaat Jans verder. Hij zag zijn ploeg na rust vaker in de problemen komen. "Het was een boeiende wedstrijd, met een hoog tempo. Zij maakten nog een verdiende gelijkmaker, maar we hadden 'm wel over de streep kunnen trekken. Complimenten aan Robin van Persie, die in korte tijd deze ploeg naar zijn hand zet', aldus de trainer van FC Utrecht."

Ook wil Jans nog terugkomen op een moment van David Min, die op weg leek naar het strafschopgebied van Heerenveen en door een duw van Bochniewicz onderuit werd gehaald. "Hebben jullie die beelden teruggezien? Hij loopt 'm gewoon omver... Willem Janssen (nu individueel trainer bij FC Utrecht, red.) zegt: ik heb het nu acht keer teruggezien en het is gewoon een rode kaart."

Vervolgens krijgt Jans zelf de beelden te zien van de situatie met Min en Bochniewicz. "Kijk naar de voeten... Hij (Makkelie, red.) had moeten fluiten. Of het dan geel of rood is, weet ik niet. Maar in dit geval is het slecht gefloten."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!