Wedstrijdverslag sc Heerenveen - FC Utrecht

Heerenveen van Van Persie speelt in eigen huis op valreep gelijk tegen FC Utrecht

17 augustus om 18:28
Laatste update: 17 augustus om 18:30

Sc Heerenveen heeft ook het tweede officiële duel onder Robin van Persie niet weten te winnen. FC Utrecht leek door een vroege treffer aan het langste eind te trekken in het Abe Lenstra Stadion, maar de Friezen maakte in de slotfase nog gelijk.

Na de 1-0 nederlaag bij Ajax hoopte Van Persie zaterdagavond zijn eerste zege als trainer van sc Heerenveen te boeken in eigen huis tegen FC Utrecht. Dat is de oud-spits van onder meer Feyenoord, Manchester United, Arsenal en Oranje niet gelukt. Na een gelijk opgaande wedstrijd werd het 1-1 in Friesland.

Al in de derde minuut was het raak voor FC Utrecht. Nadat een corner aan iedereen voorbij ging, belandde hij voor de voeten van Paxten Aaronson. Die gaf de bal scherp voor op Ole Romeny, die de bal vervolgens achter Mickey van der Hart werkte. In de tiende minuut leken de Domstedelingen zelfs op 0-2 te komen. De treffer van Aaronson werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Mede door het hoog drukzetten van Utrecht kwam Heerenveen in de eerste helft niet toe aan het door Van Persie beoogde spel.  Meerdere keren verzuimde Utrecht van de enorme ruimtes gebruik te maken. Toch kreeg ook Heerenveen wat kansen. In de 23e minuut kon Luuk Brouwers zijn oude ploeg pijn doen en vlak voor rust verzuimde Simon Olsson zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen.

Na rust kwam Heerenveen een stuk sterker voor de dag. Al snel kreeg Daniël Karlsbakk bijna de kans om te scoren. Niet veel later schoot invaller Jacob Trenskow op de lat. De ploeg van Van Persie bleef de druk opvoeren en dat wierp in de slotfase zijn vruchten af. Op aangeven van Ion Nicolaescu maakte Trenskow gelijk en hij bepaalde daarmee de eindstand op 1-1.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!