'PSV en Monaco akkoord over transfer Teze'

'PSV en Monaco akkoord over transfersom Teze, medische keuring volgende week'

18 augustus om 00:25
Laatste update: 18 augustus om 01:11

PSV en AS Monaco zijn akkoord over de transfer van Jordan Teze. Dat meldt Fabrizio Romano in de nacht van zaterdag op zondag. Volgens de Italiaanse transferjournalist is er in totaal een bedrag van zo'n 12 miljoen euro gemoeid met de transfer. 

'De medische keuring staat gepland voor het begin van volgende week, mits alle formele stappen afgerond worden', schrijft Romano op X. De laatste plooien van de transfer zouden op dit moment gladgestreken worden, valt er verder te lezen. 

Eerder schemerde al door dat Monaco niet van plan was meer dan 12 miljoen te bieden op de back van PSV, nadat eerder een bod van 10 miljoen euro van tafel werd geveegd. Het meest recente bod lijkt nu voldoende om Earnest Stewart afscheid te laten nemen van de 24-jarige verdediger, die in totaal 188 duels voor PSV speelde en over een aflopend contract beschikt. 

Teze aasde al langer op de stap naar Frankrijk en overwoog zelfs werkweigering voor het Eredivisie-duel met RKC Waalwijk. Dat dreigement trok het jeugdproduct van PSV al snel weer in, waarna ook excuses volgden. Nu lijkt Teze alsnog zijn zin te krijgen. 

Defensieve problemen voor Bosz

Met het naderende vertrek van Teze nemen de defensieve kopzorgen van trainer Peter Bosz toe. De oefenmeester van de Eindhovenaren kampt met meerdere blessuregevallen en hoorde tot overmaat van ramp deze week ook de transferwens van steunpilaar Olivier Boscagli. De Monegask heeft zijn zinnen gezet op een stap naar Brighton & Hove Albion.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!